Sådan får du fisk på krogen…

 

PowerBait, regnorm og microblink er et par forslag til en god tur i Mjøls Lystfiskeri. Foto: Erik Egvad Petersen

17-02-2018 – Det er egentlig ikke ret meget grej, der skal til for at man kan få fisk på krogen i Mjøls Lystfiskeri. Man skal dog være forberedt på, at fiskene er vejrfølsomme. Man kan opleve dage hvor man ser masser af fisk i overfladen og igen andre dage hvor fiskene går dybt. Egentlig findes der ingen “superagn”. Heller ikke PowerBait er altid en superagn. Men den er en meget god agn, der bare skal være med i grejkassen. Og i forskellige farver. Og altid med GARLIC/hvidløg. Denne artikel kommer med et par forslag. Den vil blive fulgt løbende op med andre tiltag. Som lystfisker skal man huske at nyde naturen og se og læse på vandet.

PowerBait
Universalagnen, der kan holde sig i mange måneder. Husk altid at lukke glasset omhyggeligt og opbevar dem køligt. Så har man glæde af agnen i lang tid. Vælg krasse farver: Gul, grøn, orange, rød, hvid og sort. Husk at trekrogen/enkeltkrogen skal være let og lille. Undgå at sætte en klat pasta på, der er for stor, Fiskene skal nok få øje på en mindre klat.

Microblink
Mikroblink har den store fordel, at de kan fiskes langsomt. Enkeltkrog eller trekrog efter behag. Blinkene har en mere livlig gang med enkeltkrog. Brug krasse farver og klassikerne. Sølv, guld, rød, orange, hvid, sort og gul.

Orm
Regnorm er klassikeren. Specielt om sommeren eller når fiskene er lunefulde. Man kan selv lyse dem om natten eller købe dem hos grejhandleren. Her gælder det om at være påpasselig med opbevaringen. Ikke for varmt, tørt eller for koldt. De skal passes lige så godt som den første kæreste. Husk det….