Husk at desinficere dit fiskegrej

Mjøls Lystfiskeri: Husk at desinficere dit fiskegrej inden du smider snøren ud

Fiskesygdommen IHN-virus er fundet i ørreder i to dambrug i Danmark i henholdsvis Rohden å- og Vidå systemet. I den forbindelse har myndighederne indført restriktioner, der gælder for virksomheder, dambrug og lystfiskere i håb om at inddæmme udbruddet – og forhåbentlig udrydde fiskesygdommen i Danmark igen.

  • Sygdommen rammer fiskearter som f.eks. regnbueørred, bækørred og laks. IHN-virus spredes gennem vand, ved flytning af inficerede æg og fisk eller ved kontakt med kontaminerede redskaber, eksempelvis fiskestænger, grej og fodtøj – IHN smitter ikke til mennesker og er ikke farlig for mennesker Der kan være risiko for at indføre IHN virus smitte med fiskegrej, støvler mv. også til Put & Take søer i Danmark, hvis man anvender lystfiskerudstyr, som ikke er korrekt desinficeret efter fiskeri på steder med risiko for at IHN-virussmitten findes.

Obs! Vær opmærksom på biler parkeres ved infosystemer/rensehuset og så går man ned til søen. Har du meget grej med så står der trillebør klar til låns.